20 december 2020

Jullov!

Första året Termin 1

Nu har jag varit hemma i Sverige i en vecka! Litauen gick nämligen in i en strängare karantän förra onsdagen, så alla våra lektioner flyttades till onlinemode. Jag som hade en enorm hemlängtan valde att resa hem på luciadagen. Innan hemresa hann vi ha det sista kemiprovet innan jul, som gick ganska bra. Jag tror det landade på 6,9 och i kemin är jag verkligen nöjd med alla resultat som är godkända. 
 
Så i söndags bar det av hemåt, vi var 4 stycken svenskar i klassen som skulle hem med samma flyg så vi delade en citybee till Vilnius. Tanken var att jag skulle passa på att plugga inför anatomiprovet under hemresan men jag kunde inte riktigt fokusera på något eftersom jag är ganska så flygrädd hehe. Men det var verkligen skönt att vi var ett gäng som reste hem tillsammans. Vi mellanlandade i Köpenhamn, där var vi tvungen att visa att vi skulle resa ut ur Danmark, eftersom de också har stängt ner landet. Sedan när vi landade på Arlanda så väntade pappa, min syster Karin och mina vovvsingar Kanel och Sigge. Jag blev såå glad att se dom! 
 
Även om jag trivs väldigt bra i Litauen så var det verkligen skönt att komma hem till Sverige. Under veckan här hemma har jag märkt att det är svårt att hålla samma pluggfokus, det kan ju också bero på att jag är lite sliten efter den här terminen. Men det blir inte hellungt nu under jullovet eftersom vi har 2 prov den 4 januari, ett i kemi och ett i anatomi. 
 
I fredags skrev jag mitt sista prov innan jul. Det var anatomi och handlade om de ytliga musklerna, jag var väldigt nervös inför detta prov för vi skulle inte bara kunna musklerna utan också deras funktion, var de fäster och var de börjar. Jag kände mig inte så förberedd som jag hade velat, men det gick bra ändå. Vi har även gjort våran sista uppgift i data management! Så skönt, även om det mesta har varit lärorikt så känns det väldigt bra att vara färdig med det.