(Upplagt 28 november 2020)

Nu är det bara 3 veckor kvar till jul! Jag har precis klarat alla prov för den här veckan, anatomin gick superbra! Det var vårat första "på plats" prov och då fick vi 5 olika ben från the pelvic limb, först skulle vi såklart berätta vilket ben det var, om det satt till höger eller vänster på djuret, vilket djur det var och dess alla olika delar. Jag var supernervös men fick tack och lov vara den första som gjorde provet, jag blir väldigt stressad när andra repeterar högt för sig själva innan ett prov. Mitt resultat blev 10/10 så det var ju jätteroligt! I torsdags gjorde vi vårat andra data management prov, även denna gången handlade det om excel, där vi skulle göra lite pivot tables och charts. Vi har inte fått resultatet från detta ännu men jag det kändes bra i alla fall. Och igår hade vi vårat första kemiprov.. Det gick inte lika strålande. Jag har alltid tyckt att kemi är ett svårt ämne och det visar sig på proven. Jag trodde faktiskt att det skulle bli ett underkänt resultat, men tack och lov blev det godkänt. Så nu har vi "bara" 7 prov kvar innan jul. 1 kemiprov, 2 anatomi, 2 språkprov och 2 data management prov. 

Idag har jag faktiskt passat på att slappa lite, tagit en promenad och städat. Jag har fortfarande en del som ska göras men det känns lite behövligt att få andas lite mellan proven. Något jag har funderat en del på som jag inte riktigt skulle vara beredd på är betygspressen här. Det känns som ingen någonsin är nöjd med sina resultat och det ska hela tiden jämföras med klasskompisarna. Alltså tidigare har jag inte varit så brydd vad det blir för resultat så länge det går vägen. Men jag märker nu hur påverkad jag blir, att det liksom har blivit en tävling och det gillar jag inte. 

Något annat lite roligare som hänt i veckan är att jag har blivit erbjuden ett sommarjobb som djurvårdare på en veterinärklinik. Så himla roligt! Det känns så spännande att få testa på jobbet på riktigt och som en liten morot att fortsätta kämpa när det är tufft i plugget. 

Även om det är väldigt tufft emellanåt här så måste jag ändå säga att jag är så glad att jag vågade flytta hit och börja plugga på LSMU.