Den här terminen har verkligen bara swishat förbi, det känns inte som att det var länge sedan jag åkte hit för vårterminen. Och nu är det inte många dagar kvar av år två. Den här terminen har bestått av kurser som inte har varit alltför tuffa. Veterinary hygiene, animal breeding, animal welfare, ethology och ecology är några av de ämnen vi har läst under våren. Så det har varit lite fortsättning på vad vi läste under höstterminen och lite nytt. Även om det har varit intressanta och viktiga ämnen så har studiemotivationen inte varit på topp.
 
Och det viktigaste som vi klarat av under vårterminen är att vi är helt färdiga med litauiskan! Halleluja!
 
Kursen vi läser just nu handlar om immunförsvaret. Så vi har läst lite om lymfsystemet, bakterier, virus osv. Och de sista två proven vi har kvar är virologi och immunologi. Den här kursen har faktiskt varit riktigt intressant, så det känns som ett bra avslut på år två. 
 
På lördag reser jag och Sigge hem för lite välförtjänt sommarlov. Men det blir dock full rulle hela sommaren som det ser ut nu. I två veckor ska jag praktisera på en mjölkgård på Gotland som är en del av en av kurserna vi läst under våren. Där ska jag få jobba lite och sedan göra en utvärdering, kan man säga, på gårdens olika delar. Typ som hur de tänker angående avelsarbetet, vilken utfodring man använder, ventilationen i stallarna osv. Det ska bli superkul! 
 
Direkt när jag kommer hem från Gotland börjar jag jobba på ett djursjukhus. Under våren har jag läst en D9-kurs för att kunna jobba som djurvårdare på nivå 2, så jag får lite mer behörighet i jobbet. Förra sommaren jobbade jag på nivå 1 och det kändes som en bra möjlighet att kunna avancera lite och lära sig lite mer under sommaren. 
 
Här kommer lite bilder från vårterminen, enjoy!
 
 
 
Under veterinary hygiene-kursen fick vi åka ut till skolans gårdar några gånger för att utvärdera lite olika faktorer så som vindhastighet, ljusstyrka, luftfuktighet osv.
 
Angelica med Siggemannen på Chaika
 
 
 
 
Under påskveckan åkte vi hem till Sverige en vecka och det var så fint väder hela veckan. Underbart!
 
 
 
 
En liten bakterie
 
Lite olika typer av medier för bakterieodlingar.
 
Och här har vi en bild efter jag sprang årets första mil! Så skönt att kunna checka av det på nyårslöftet🙌