21 oktober 2022

Oktober

Termin 5 Tredje året

Halvvägs in i terminen nu och tiden bara rusar förbi. Den här terminen går vi alla kurser samtidigt, så det är mycket att hålla reda på. Kurserna vi läser nu heter "Microbiology, Virology and Parasitology", "Propedeutics, Radiobiology and Diagnostic Imaging", "Veterinary Epidemiology and Biostatistics", "Veterinary General Pharmacology" och "Veterinary Professional Ethics and Communication". Så det är ju ämnen all over the place. Det roligaste hittills är propeduetics, vilket är förberedande inför klinikrotationen vi kommer börja ha i år 4. Så vi har redan gått igenom vad man kollar efter hos en ko om de tex har magomvridning och allmänt undersöker dem. Och har precis börjat att gå igenom häst. Under terminen har vi också praktik på smådjurskliniken, simulation center och skolans gårdar. Det är så roligt att vi börjar ha en del praktiskt! 
 
Ett annat ämne som jag tyckt varit roligt hittills är diagnostic imaging, där har vi gått igenom hur man läser röntgenbilder. Förra veckan fick vi följa med till smådjurskliniken och gå igenom några fall de haft och så skulle vi själva diagnosticera dem. Så kul! 
 
Den här helgen är min lillasyster här på besök och i slutet av november kommer min storsyster hit. Så mysigt och skönt att få lite avbrott i allt pluggande. Det är så svårt att faktiskt ta lite ledigt när det är så mycket att göra hela tiden annars. 
 
 
Grupp 13 på stordjurskliniken🐒
 
 
En dag på smådjurskliniken!
 
En av patienterna på stordjurskliniken💜
 
Lillasyster på besök💕